Att förlora en del av sig själv

Publicerad 2016-08-30 18:59:00 i Allmänt,

 Hej.
 
Nu har skolan börjat och jag är oerhört trött. Mycket fysiskt, men även psykiskt. Det har varit påfrestande att flytta tillbaka hit, gå på föreläsningar, skriva omtenta och har även hunnit med att ta blodprov och gå på ett läkarbesök.

Min pojkvän och en av min närmaste vän har flyttat från denna staden, och det var egenligen de jag stod närmst i staden där jag studerar. Jag känner en enorm tomhet, dels eftersom de inte är här, men också en inre tomhet. Återigen kommer jag tillbaka till skolan och inte är den jag brukade vara. Mitt "förra" jag hade varit med på insparken för de nya eleverna, träffat klasskompisar etc, men nu klara jag inte av det. Och även om jag klarar mig bra utan att festa varje helg och göra saker hela tiden gör det så ont i mig att inte kunna göra det. Det är så konstigt och svårt att förklara. Jag har alltid varit med på allt och velat så mycket jämt, och det har nog varit en del av den jag är. Och nu är det som att jag fortfarande vill allt dedär som jag säkert hade gjort innan jag blev sjuk, men det går inte. Bara går inte. Det har tagits ifrån mig. Jag känner mig väldigt självdestruktiv just nu, på grund av min starka känsla av tomhet men också av min depression.
 
Jag blir ofta ledsen över att detta drabbade mig som 21-åring. Man ser vänner och bekanta vara på roliga fester, jobba, ha middagar och vara lyckliga. Men själv ligger jag hemma och gör de där förbannade avslappningsövningarna för att ens klara av dagen. Som jag skrev innan, jag hade klarat mig utan allt dedär, men det är att jag inte KAN. Det gör så fruktansvärt ont i mig. Och ofta känns det som att jag har förlorat min ungdom till utmattningen. Ibland även mitt liv. Jag funderar ibland på om jag ens kommer att klara av att arbeta i framtiden? Kommer jag bli lycklig? Kommer jag kunna få tillbaka delen av mig själv som just nu är borta? 
 
PS. Vi skickar ut massor av kramar till Nanne! ♥
http://nanne1.webblogg.se/2016/august/darfor-har-jag-avbokat-alla-jobb-i-over-3-manader-hittills.html
 
Kram
 

Tillbaka till verkligheten

Publicerad 2016-08-22 20:05:00 i Allmänt,

Hejsan på er. 
 
Nu är jag tillbaka från en vecka i Kroatien och är nu i staden där jag studerar. På onsdag har jag en omtenta och sedan drar allt igång igen veckan efter. På ett sätt känns det bra att jag klarar av så mycket mer än tidigare, men jag är fortfarande så otroligt rädd för att falla tillbaka. Tillbaka i det mörker som totalt slukade mig för lite mer än ett år sedan. Det är så svårt att veta hur jag ska tänka och göra. Jag ska i alla fall fortsätta att gå till min psykolog och försöka vara noggrann med att göra avslappningar och vara snäll mot mig själv. Försöka att inte ställa så höga krav och lyssna på varningssignaler. Men det är så mycket lättare sagt än gjort, speciellt när jag varit så väldigt självkritisk och aldrig älskat mig själv. 
 
Hur gör ni i höst? 
 
Kram
 

Uppdatering

Publicerad 2016-08-09 19:43:00 i Allmänt,

Hej på er. Tänkte bara titta in en snabbis och uppdatera er om min trötthetssvacka. Nu skattar jag den till 7/10, så den har minskat lite grann. Att skatta sitt mående är ett bra sätt för mig att se att det faktiskt händer saker, även om det är väldigt små skillnader. 
 
Kram

Om

Min profilbild

Jag är i 20-årsåldern och har alltid varit en högpresterande tjej som alltid velat andra väl och älskat livet, kanske lite för mycket. Jag drabbades sommaren 2015 av en utmattningsdepression med paniksyndrom. Det jag känner är att jag vill få kontakt med andra drabbade. Här i bloggen kommer jag dela med mig av min berättelse, mina tankar och känslor och förhoppningsvis kan vi få igång lite diskussioner och peppa varandra! Jag är inte utbildad inom ämnet utan uttrycker bara mina egna erfarenheter och tankar.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela