Tröttheten tog över igen

Publicerad 2016-08-07 16:46:00 i Allmänt,

Nu är jag här igen. Tillbaka i "bortaheten" som jag oftast beskriver det som. En mental trötthet/dosighet som bara tar över totalt. Det känns lite som att man drömmer, att allt känns lite overkligt runt omkring. Det var länge sedan det var såhär jobbigt sist, och jag antar att det är för att jag varit väldigt aktiv på senaste (som ni såg på den långa listan jag gjorde). Återigen påminns jag hur handikappad man blir av utmattningen. 
 
Bortaheten bildar också en ond cirkel hos mig. Alltid när jag mår såhär så sover jag sämre, det triggar mer ångest vilket också gör att bortaheten blir värre. Nu kom detta i fredags och jag vet ju att det går över, men jag vet ju inte exakt när. Jag klarar av att göra saker, men det är så fruktansvärt obehagligt. Jag skattar bortaheten till 9/10 idag, så får vi se hur det utvecklas. Jag ska vara extra noga med att göra avlappningar dessa dagar och eventuellt ta någon sömntablett för att försöka bryta den onda cirkeln. 
 
Hur gör ni när ni får "återfall"?
 
Kram
 
(inte jag på bilden)

Kommentarer

Postat av: Sara

Publicerad 2016-08-07 19:27:31

Jag är inte speciellt bra på återfall. Blir mest förtvivlad, ser svart och tycker att min utveckling bara går bakåt. Jag brukar uppleva det som ett "straff", att jag inte tagit hand om mig själv tillräckligt bra och därför får sota för det. Eller så får jag panik och tror att jag är dödssjuk, eller att mitt liv kommer att vara såhär för alltid. Det är hemskt på så många sätt men som du säger finns det ju någonstans i bakhuvudet att det kommer ljusare dagar också och jag tror att det är det som gör att man orkar fortsätta kämpa varje gång det blir sådär mörkt. För mig hjälper det att gråta mycket och PRATA, prata så mycket som möjligt med de som orkar lyssna för att få ur sig allt. Då blir det åtminstone liiite lättare för att man slipper bära allt själv. Mina återfall är dock mest fysiska, att jag blir som förlamad i kroppen eller får hemsk migrän. Känner du igen dig i det?

Men du, orka kämpa dig igenom de här dagarna/veckorna och skynda långsamt! En kvinna som jag träffade i somras för samtalsstöd sa något så fint till mig: "Livet tar hand om livet". Allt är okej, oavsett vilket fysiskt eller mentalt tillstånd man befinner sig i, så lita på att livet tar hand om allt. Stor kram <3

Svar: ÅH tack för din fina kommentar. Jag kan också ofta tänka att jag "straffas" för att jag inte tagit det tillräckligt lugnt. Jag upplever det som en slags skam på något sätt.
Mina återfall känns alltid som att jag har jättehög feber och feberyrar, i huvudet liksom. Men jag kan också känna mig lite förlamad i kroppen.

Återigen, tack för dina fina ord <3
ungutmattning.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jag är i 20-årsåldern och har alltid varit en högpresterande tjej som alltid velat andra väl och älskat livet, kanske lite för mycket. Jag drabbades sommaren 2015 av en utmattningsdepression med paniksyndrom. Det jag känner är att jag vill få kontakt med andra drabbade. Här i bloggen kommer jag dela med mig av min berättelse, mina tankar och känslor och förhoppningsvis kan vi få igång lite diskussioner och peppa varandra! Jag är inte utbildad inom ämnet utan uttrycker bara mina egna erfarenheter och tankar.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela